Oyun Bilgisayarlarını Diğer Bilgisayarlardan Ayıran Özellik Nelerdir?

En üstte, bir bilgisayarın oyun oynamak için ne zaman olduğunu söylemek çok kolaydır. Pencereli bir yan panelden size bakan bir SLI kurulumunda iki Titan X’iniz olduğunda, bir oyun sistemine baktığınız açıktır. Bununla birlikte, alt uçta, sıradan bir masaüstünün oyun PC’sindeki engeli kırması biraz daha az netleşebilir. Bir oyun bilgisayarı oluşturmak için gereken parçalar, normal bir PC için ihtiyacınız olan parçalarla aynıdır:
- Anakart İşlemci (CPU)
- Depolama sürücüsü (Sabit sürücü veya SSD)
- Grafik Kartı (GPU)
- Güç kaynağı (PSU)
- Soğutma (fanlar, CPU soğutucusu vb.)
Temel iş veya ev bilgisayarları bile bu parçaların hepsine sahip olacak. Belki de grafik kartı dışında, çoğu bilgisayar, ayrı bir video kartı kullanmak yerine yerleşik video işlemeyi kullanacaktır, ancak o zaman bile, başkalarının örneğin birden fazla ekranı kullanmaları gerekiyorsa bir tane olacaktır. Peki, normal bilgisayar ve oyun bilgisayarları aynı parçalara sahipse, ikisini ayıran nedir? Bileşenlerin gücünün ve performansının iki bilgisayar türünü bölen olması şaşırtıcı olmamalıdır.
Anakart
Anakart en önemli oyun bilgisayarı bileşenlerinden biridir. Anakart ve yonga seti, hangi işlemcileri kullanabileceğinizi ve sahip olabileceğiniz maksimum USB bağlantı noktası sayısı ve yerleşik video olup olmadığı gibi hangi özelliklere sahip olacağını belirler. Kendi oyun PC’nizi kurarken veya sipariş üzerine inşa edilmiş bir tane alırken, birçok insan anakart ile başlar.
İşlemci
İşlemci aynı zamanda bir oyun bilgisayarı için en önemli bileşenlerden biridir. Oyunlar GPU daha yoğun olmasına rağmen, genel sistem performansı için CPU hala önemlidir. Üst düzey oyun bilgisayarlarında genellikle 8 çekirdeğe sahip i5 veya i7 işlemciler bulunur, ancak ucuz bir oyun bilgisayarı için 4 çekirdekli bir işlemci ihtiyacınız olacak. Bütçeniz alt tarafta ise, çift çekirdekli işlemciyi tercih edebilirsiniz, ancak oyun performansında gözle görülür bir düşüş göreceksiniz.
Hafıza
Bir bilgisayarın sorunsuz çalışabilmesi için, yeterli RAM’e sahip olmak önemlidir, ancak bu yönden denize girmek gerçekten gerekli değildir. DDR3 ram oldukça ucuz bir yükseltmedir ve gerçek bir oyun bilgisayarında atılan herhangi bir şeyi çalıştırmak için en az 8 GB olması gerekir, ancak 16 GB da iyi bir miktardır. Her zaman daha fazlasını seçebilseniz de, oyun performansını mutlaka artırmaz.
GPU
Son olarak, oyun bilgisayarlarını birbirinden ayıran en önemli özellik özel bir grafik kartıdır. Oyun performansındaki en büyük artışı göreceğiniz yer burasıdır ve düşük seviye kartlardan uzak durmanız önemlidir.